Jaarrekeningen, begrotingen en prognoses

Aan de hand van de door ons kantoor gevoerde administratie stellen wij voor u de jaarrekening samen, op basis waarvan de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting wordt gedaan.

 

Uw jaarrekening geldt als basis voor de aangifte voor inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting  en dient dan ook aan alle regels te voldoen. Zowel de balans, de verlies- en winstrekening als de toelichting op beide maakt onderdeel uit van de jaarrekening  en worden door ons opgesteld. Dat gebeurt veelal eerst in concept en uiteindelijk als definitief rapport. Desgewenst verzorgen wij ook de deponering van noodzakelijke stukken bij de Kamer van Koophandel.

Daarnaast stellen wij begrotingen op en verzorgen wij prognoses, waarin wij u met resultaatvergelijkingen, meerjarenoverzichten, kengetallen en analyses inzicht geven in de actuele en te verwachten financiële stand van zaken.

De Belastingdienst en/of Kamer van Koophandel stelt het u verplicht en het is ieder jaar weer een hele klus: het opstellen en indienen van uw jaarrekening.

Of u nu freelancer bent met een eenmanszaak of u heeft een BV, de belastingdienst verwacht van u ieder jaar een jaarrekening. Bovendien bent u als BV verplicht deze bij de Kamer van Koophandel te deponeren en misschien stelt ook uw bank of financier het als eis.

De jaarrekening sluit aan op uw boekhouding en daarmee op de achterliggende boekstukken, bonnen, facturen en bankafschriften. Hoe beter u uw financiële administratie op orde heeft, des te eenvoudiger wordt het opstellen van uw jaarrekening.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten dan kunt u dat eenvoudig met dit formulier duidelijk maken. Bellen mag natuurlijk ook!
  • Acquisitie via dit formulier wordt niet op prijs gesteld.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.